[Tutorial IT] Alegerea unui procesor

#1
Alegerea unui procesor este deseori cea mai complicata...Pentru a alege procesorul trebuie tinut cont de buget in primul rand, dar si de domeniul de utilizare al pc-ului, cum ar fi office, gaming sau home.
Decizia voastra in alegerea procesorului va determina alegerea placii de baza si practic performanta intregului sistem. Iar ca sa incepem voi pune urmatoarea intrebare INTEL sau AMD?
A fost un moment in istorie cand arhitecturile Intel si AMD erau comparabile din punct de vedere al performantei la aceeasi frecventa.
Acum, cel putin, lucrurile sunt clare. Intel este lider necontestat de piata pentru procesoare pentru calculatoare PC si laptop-uri. Procesoarele sale au cel mai bun raport pret/performanta, facindu-le potrivite pentru aproape toate tipurile de sisteme, incepind cu office si terminind cu sistemele extreme si server.
Cele mai noi procesoare de la intel sunt i3 , i5 si i7.

i3- este un dual-core cu Hyper Threading (HT), 2 nuclee reale +2 virtuale, poate executa 2 operatii per nucleu in acelasi timp. Practic se comporta ca un quad-core, desi nu ajunge la aceeasi performanta cu acesta. Un i3 se va descurca fara probleme in jocurile actuale si in multimedia, inclusiv continut 3D.


i5- este un i3 cu Turbo Boost si 4 nuclee reale. Isi poate mari frecventa fiecarui nucleu, de la a doua generatie in sus, cu cateva sute de MHz, in functie de model. i5 va rupe jocurile fara probleme pentru citiva ani de acum incolo.


i7- este Quad-Core cu HT, 4 nuclee reale + 4 virtuale, fiind cel mai performant din familie. i7 e destinat pentru aplicatii specializate, care cer o putere superioara de calcul. Cumpararea unui i7 pentru jocuri in ideea ca veti obtine performante superioare, e o greseala care nu va aduce nimic in plus decat un buzunar mai gol.

Alegeti cu grija procesorul dorit si nu va lasati influentati de AMD pentru ca lucra la o fregventa mai mare si are mai multi GHz..Un AMD de 3.5 GHz este mult mai slab decat un i5 de 2.5 GHz.
Imagine
Cand o usa se închide, o alta se deschide; dar deseori ne uităm atât de mult la ușa închisă că nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi.”

Înapoi la “Tutoriale IT”

Cine este conectat

Utilizatori răsfoind acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori