Ce sa faci in caz ca ti se fura telefonul

#1
Faptul că telefoanele mobile sunt în topul listei hoților de buzunare nu mai este de mult o noutate. Dacă te afli printre cei (mulți) ghinioniști care au pierdut sau cărora li s-a furat telefonul, atunci cunoști sentimentul de gol în stomac, panica inițială când îți dai seama că telefonul nu este în buzunar, primele calcule când îți aduci aminte cât a costat și că (probabil) încă mai plătești abonament pentru telefonul în cauză și în cele din urmă groaza că ai toate datele personale stocate în telefon.
Fotografii prețioase, aplicații și informații vitale și Dumnezeule! Conturi de card! Dacă nu ți s-a întâmplat asta până acum, gândește-te cum ar fi să se întâmple. Nu încercăm să creăm panică, dar odată pierdut sau furat, telefonul nu mai poate fi recuperat decât printr-o minune - un cetățean cu spirit civic sau...pur și simplu baftă. De altfel, sunt destul de multe plângeri la poliție în legătură cu telefoanele furate, într-un dosar nerezolvat sau lăsat pentru totdeauna în curs de rezolvare. Nu spunem că nu a ar trebui să raportați furtul la poliție, dar...statistic, 1% din telefoane sunt recuperate, așa că trebuie să te întrebi dacă ai mai mult noroc decât alți 99 de oameni.

- See more at: http://www.gsmland.ro/stire/ce-sa-faci- ... ZAKsL.dpuf
Imagine
Pentru că nu știm cât ești de norocos, nu vrem să te lăsăm în voia norocului și am venit cu câteva sfaturi pentru a preveni furtul telefonului. Bineînțeles, în mare parte sunt sfaturi despre ce poți face cât ai telefonul în mână. După momentul critic, putem doar să îți spunem cât de rău ne pare și să-ți urăm noroc în recuperarea telefonului.
1. Evitarea furtului
- Fii foarte atent la împrejurimi. Cele mai multe furturi au loc în localuri, cluburi, mijloacele de transport în comun. Acestea sunt momentele în care trebuie să fii foarte atent la telefonul tău și să nu îl pierzi de sub observație.
- Nu afișa prea mult telefonul, încearcă să nu îl faci o tentație pentru posibilii hoți
- Ține telefonul într-un buzunar mai ascuns. Dacă de exemplu îți lași haina pe spătarul scaunului, nu ai vrea ca acesta să se afle în cel mai la îndemână buzunar.
2. Marcarea telefonului
- Înregistrează toate datele de identificare ale telefonului - marca și modelul, numărul de telefon, culoarea și detalii semnificative, codul IMEI (pe care îl obții formând *#60#). Codul IMEI este codul unic de identificare al telefonului, format din 15 cifre, un fel de CNP și se găsește și pe eticheta telefonului, sub baterie și pe cutie.
- Adaugă o marcă de securitate, care să te ajute să demonstrezi că este telefonul tău. Poți folosi o cariocă ultravioletă pentru a trece numele tău pe telefon și pe baterie, și eventual niște date de contact. Datele scrise se șterg după vreo două luni, deci va trebui să le rescrii. Eventual, dacă nu te deranjează prea tare, poți să scrijelești câteva date de identificare în interiorul carcasei sau să îl duci la un centru care face marcaje pe carcasă (engrave-uri).
Imagine
3. Protejarea datelor
- Pentru început, folosește un cod de securitate, PIN sau prin gesturi, pentru că nu vrei ca cel pe mâna căruia ajunge telefonul să aibă acces prea ușor la datele tale. Este cea mai la îndemână variantă. Statisticile arată că 59% dintre oameni nu au niciun fel de protecție pentru telefon.
- Raportează imediat operatorului de rețea dacă telefonul ți-a fost furat, pentru ca acesta să-ți blocheze numărul și să nu poată fi efectuate apeluri în contul tău. Ai fi surprins cât de repede poți să treci de câteva milioane, dacă nu chiar zeci de milioane la factură.
- Sunt puțini cei care ies din aplicațiile de banking după ce termină operațiuni, ceea ce înseamnă că cineva răuvoitor ar putea să manevreze nu doar telefonul tău ci și aplicațiile de banking. De-log-ează-te după ce termini operațiunile cu banca. De fiecare dată. Fără excepții.
- Este bine să ai făcute back-up-uri recente la aplicațiile și datele din telefon. Este și așa destul de rău când îți pierzi dispozitivul, dar dacă pierzi și toate datele prețioase este cu atât mai frustrant.
- Instalează aplicații care să te ajute să ștergi datele din telefon de la distanță. Caută în magazinul de aplicații ”Remote wipe protection” și vei primi mai multe sugestii. Printre ele se numără Kaspersky Mobile Security, Metro Total Protection, Mobile Recovery și multe altele. Unele dintre ele au și funcția de a recupera datele de pe telefon, nu doar de a le șterge.
- Schimbă imediat parolele de la aplicațiile vitale, cum ar fi contul de email sau Facebook, parole care cel mai probabil sunt salvate în telefon.
4. Idei pentru a recupera telefonul
- Instalează ACUM o aplicație care să localizeze telefonul în caz că este furat. Lookout este o variantă gratuită care poate să localizeze telefonul pe Google map. Poți să manevrezi aplicația online deci dacă telefonul este furat și are acces la internet, va folosi GPS-ul pentru a-l localiza. De asemenea, dacă dispune de o cameră frontală, telefonul poate să facă o poză fără blitz sau zgomot și, în cel mai bun caz, ai putea să îl vezi pe cel care manevrează telefonul în momentul respectiv. Alte aplicații înregistrează operațiunile efectuate cu telefonul. Dacă folosești o astfel de aplicație și afli pe mâna cui este telefonul, nu este cea mai bună idee să te duci să-l vânezi singur pe noul ”proprietar”. Mai degrabă poți apela la ajutorul poliției și să îi informezi despre datele pe care le ai. Este mai bine să apelezi la un profesionist care știe să se descurce în astfel de situații. Nu uita că unii dintre hoți pot fi violenți și nu este bine să te expui unor riscuri. Chiar și așa, nu este o variantă sigură.De exemplu, dacă telefonul este localizat într-o clădire, poliția nu va scana fiecare apartament și nu va bate la toate ușile ca să-l găsească.
- Pentru iPhone ai aplicația Find My iPhone preinstalată și durează doar câteva secunde să o setezi. Intră în Settings/iCloud/Enable Find My iPhone.
- Pentru cei care au un telefon Android, există și varianta instalării unei aplicații de la distanță. Intră în Android Market și instalează o aplicație de tipul Plan B pe care o poți trimite pe telefonul în cauză, cu ajutorul contului tău de Gmail. Aplicația va colecta datele de care ai nevoie.
Imagine
5. Alte sfaturi
- În cazuri extreme de tâlhărie, cel mai bine este să nu te lupți pentru telefon și să cântărești bine situația. Spiritele vor fi cel mai probabil tensionate și este indicat să nu creezi o situație și mai periculoasă agătându-te de telefon.
- Dacă ești martor la un furt, încearcă să intervi, sau cel puțin să reții cât mai multe date despre hoț.
- Dacă cineva care pare suspect încearcă să îți vândă un telefon despre care bănuiești că ar putea fi furat, reține cât mai multe date despre persoana în cauză și raporteaz-o de urgență la poliție. Fă asta discret, nu este nevoie să creezi tensiuni sau hoțul să știe cine l-a raportat. Există indicii clare că un telefon este furat - telefonul cel mai probabil nu vine cu încărcătorul original sau nu are hârtii de proprietate.
Aplicații și softuri utile
Prey. Dacă dispozitivul tău este furat, marchează-l ca dispărut pe site și puți să monitorizezi unde este cu ajutorul geolocării Wi-Fi. Poate face și o fotografie care poate surprinde activitatea hoțului.
LockItTight va inregistra o captură de ecran a activității hoțului. Serviciul de bază care include localizarea este gratuit, dar pentru mai multe funcții poți să faci upgrade la una dintre cele 3 versiuni plătite.
StealthGenie este disponibil pe mai multe platforme și operează pe telefon în secret. Adună date despre telefoanele formate, mesaje text și alte activități și trimite datele pe un cont web securizat. Are de asemenea geo-tracking și istoric al locației. Aplicația costă 99.99 dolari pe an.
Find My iPhone este preinstalată pe telefoanele de la Apple și localizează telefonul pe o hartă. Dacă telefonul este offline, vei primi o notificare pe email atunci când se conectează la internet.
GadgetTrack costă 3.99$ și este dedicată iPhone-urilor. Generează rapoarte pentru locație și poate face o poză cu camera ftonală. Aplicația beneficiază și de funcția de restricționare a ștergerii aplicației.
Device Locator este altă aplicație cu funcții asemănătoare, capturează o fotografie cu camera frontală și localizează telefonul prin GPS.
Imagine

Re: Ce sa faci in caz ca ti se fura telefonul

#2
Cele mai bune care arata semnalul prin gps mi se par Avastul,care face si backup,iti arata si locatia si pentru telefoanele samsung avansate cu samsung account. Mi se par cele mai bune.
N-am cerut la nimeni niciodata,
Chiar de-a fost sa rabd, in viata mea.
Am dat totul fara nici o plata,
Nevoind nimic sa mi se dea.

@Virgil Carianopol
Vezi-ti de treaba si retine:
"E treaba ta sa spui ce vrei si sa nu conteze pentru nimeni".

@Kazi Ploae

Înapoi la “Android”

Cine este conectat

Utilizatori răsfoind acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori