Laptop/unitate desktop pentru editare grafica

Salut! Am deschis acest subiect pentru a va solicita propunerile in legatura cu "Ce specs trebuie sa aibe un laptop/desktop pentru a rula fara probleme programe de editare grafica? (Ex Adobe Photoshop, AE s.a.m.d.)
Pentru a ocoli raspunsurile ce contin posibilitati maxime, vreau sa va incadrati in ... 1500-2000 lei
Nu ma intereseaza ca acel desktop sau laptop sa fie foarte performant ci doar sa raspunda la intrebarea de mai sus.
Aștept in special designerii care isi pot afisa propriile specificatii ale computerelor pe care le detin

P.s. Imi place grafica si as vrea sa achiziționez un computer care ar putea face fata asteptarilor mele.
Imagine

Re: Laptop/unitate desktop pentru editare grafica

cred ca windows, ca nu merge pe altceva. nu am incercat mac sau altceva si oricum ala e scump, cere specificatii scumpe.
windows 64 biti daca vrei sa umbli si in AE, e must have un 64 biti. 7 e cel mai bun windows, dar cred ca de la 8 in sus merge.

Re: Laptop/unitate desktop pentru editare grafica

Laptop-ul care ti l-a dat Adis e perfect pentru Photoshop si iti duce si randari After Effects,dar cam la 3.70 gb ram,la mine cam atat a ajuns si am laptop asemanator cu acela. Acum depinde de tine ce programe vrei sa rulezi.

Poti gasi foarte usor si pe internet cerintele pentru fiecare program de editare foto/video si in functie de aia te poti orienta la un sistem bun.

Photoshop CS6:
Intel® Pentium® 4 or AMD Athlon® 64 processor
Microsoft® Windows® XP with Service Pack 3 orMicrosoft Windows 7 with Service Pack 1. Adobe® Creative Suite® 5.5 and CS6 applications also support Windows 8 and Windows 8.1. See the CS6 FAQ for more information about Windows 8 support.*
1 GB of RAM
1 GB of available hard-disk space for installation; additional free space required during installation (cannot install on removable flash storage devices)
1024 x 768 display (1280 x 800 recommended) with 16-bit color and 512 MB (1 GB recommended) of VRAM
OpenGL 2.0–capable system

After Effects:
Windows
Intel® Core™2 Duo or AMD Phenom® II processor; 64-bit support required
Microsoft® Windows® 7 with Service Pack 1, Windows 8 and Windows 8.1. See the CS6 FAQ for more information about Windows 8 support.*
4 GB of RAM (8 GB recommended)
3 GB of available hard-disk space; additional free space required during installation (cannot install on removable flash storage devices)
Additional disk space for disk cache (10 GB recommended)
1280 x 900 display
OpenGL 2.0-capable system
DVD-ROM drive for installation from DVD media
QuickTime 7.6.6 software required for QuickTime features
Optional: Adobe-certified GPU card for GPU-accelerated ray-traced 3D renderer*

3DS MAX:
CPU 64-bit Intel® or AMD® multi-core processor
RAM 4 GB of RAM (8 GB recommended)
Disk Space 6 GB of free disk space for install

CINEMA 4D:
Windows 7 or 8 (64-bit only) on Intel or AMD 64-bit processors with SSE3 support;
Mac OS X 10.8.5 or higher on 64-bit Intel-based Macs;
4 GB available RAM, OpenGL Graphics card supporting OpenGL 3.2, DVD ROM drive.

Ca o concluzie,cred ca un Intel Core i3 de minim 3.0 GHz,8 GB RAM si o placa video din seria GTX 700 iti e mai mult decat bun pentru programele astea. Un minim ar fi Pentium Dual Core,o placa video din seria GTX 600 si 4GB ram,dupa parerea mea.

Procesorul este undeva la 600 lei ,placa video undeva la 300-400 lei si 8gb ram sunt aproximativ 200 lei,restul iti cauti tu pe net sa fie comptabile.

Iar cel mai bun sistem de operare,dupa parerea mea,este windows 7. Nu am trecut la Windows 8/8.1/10. Am windows 7 si sunt foarte multumit.
N-am cerut la nimeni niciodata,
Chiar de-a fost sa rabd, in viata mea.
Am dat totul fara nici o plata,
Nevoind nimic sa mi se dea.

@Virgil Carianopol
Vezi-ti de treaba si retine:
"E treaba ta sa spui ce vrei si sa nu conteze pentru nimeni".

@Kazi Ploae
Încuiat

Înapoi la “Discutii”